3. syyskuuta 2009

KYLLIKKI - MUMMON METTÄKAKOT

Tein taikinan toissapäiväna ja annoin sen olla jääkaapissa pari yötä.



1 l maitoa
1 kg sokeria
500 voita tai margariinia suletettuna
2,2 kg vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta

Kuumennettuun maitoon lisätään sokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe ja sula rasva.Ei saa vispata, vaan sekoitetaan varoen puuhaarukalla.Taikina jätetään yöksi tai useammaksikin kellariin tai jääkaappiin. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi ja painele juomalasia muottina käyttäen kakkusia. Lasia voi pyöräyttää jauhoissa, niin kakku irtoaa hyvin.Paista 200 asteessa kullanruskeiksi.

VAROITUS! Älä yritä vähentää mettäkakkotaikinassa voita tai sokeria. Mettäkakko ei toimi kevytversiona. Niistä tulee niin kovia, että kanssaihmisiä kohti heitettynä moinen light-mettäkakko aiheuttaa murtumia.

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Nam, kuullostaa hyvältä!
Ja kevytversiot varsin vaarallisilta ;D

Tiina kirjoitti...

Mettäkakot eivät hurmaa ulkonäöllään, mutta maku on hyvä.Muistuttaa vähän kampanisua.Nam!