15. kesäkuuta 2009

METTÄKAKOT KÄYVÄT KAIKKEEN



Lapin matkailulehdestä löysin mettäkakkojen ohjeen.
Mikä ihmeen mettäkakko? Pullan ja pikkuleivän välimuoto, murea tai pehmeä, paksu tai ohut.Vaatimaton ulkomuoto hämää, sillä maultaan mettäkakko on aivan omaa luokkaansa.
Torniolaakson ja Tunturi-lapin herkut säilyvät iäisyyden.

Kyllikki-mummon mettäkakot

1 l maitoa
1 kg sokeria
500 g voita tai margariinia sulatettuna
2,2 kg vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta


Rikkahitten kakot

0,5 litraa piimää
2 dl kermaa
a dl rahkaa
2 dl kermaviiliä
1 kg sokeria
500g voita
1,5 kg jauhoja
4,5 tl soodaa

Aion lähipäivinä kokeilla mettäkakkojen leipomista.Laitan sitten kuvia valmiista kakoista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko tehnyt näitä?

Anonyymi kirjoitti...

Taitavat olla nuot toiset mettäkakot nimeltänsä rikhaitten mettäkakot. Tuo rikkahitten on väärä muoto.

Anonyymi kirjoitti...

rikhaitten