24. lokakuuta 2010

PORKKANA-KINUSKIPIIRAKKA

Loskakelin piristykseksi äidin tekemä maittava piirakka.Porkkana tuo pohjaan mehukkuutta ja appelsiini maistuu juuri sopivasti.Nam :)



14 - 16 annosta

200 g porkkanoita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl mantelirouhetta
125 g margariinia
2 rkl appelsiinimehua
Appelsiini-kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja mantelirouhe keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen varovaisesti nostellen kuivia aineita ja sulatettua rasvaa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja appelsiinimehu.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 25x35 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä.

Valmista kinuskikastike. Keitä reilussa kattilassa kermaa, fariinisokeria ja appelsiinin kuoriraastetta 10–15 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Kastike saa koko ajan kunnolla kiehua keittäessä. Tiputa pisara kylmään veteen. Jos pisara pysyy koossa, kastike on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevyn päälle. Leikkaa piirakka annospaloiksi.

Ohjeen löytyy yhteishyvän verkkovisuilta.

Ei kommentteja: